Hace 6 años
viernes, 21 de diciembre de 2007
La Goleta (Uvieu)
Con esa entra delles persones van rise, mas que na por vela tan pronto nel blog. Ayeri, con motivu de les fartures d'empresa d'estos dies tan afayaizos, fuimos pa La Goleta, digo yo porque el numberu escasu de emplegaos acompaña pa estirase un pucuñin con permisu de les collacies d'alministracion jeje. Ye un clasicu d'Uvieu, quiciabes perclasicu, pero sigue teniendo una cocina perbona, cenciella con produtos frescos que ye la base de toa bona cocina. Los entamos dexaron en falta dalgo pal mio paecer, eso si, les gambes de Güelva tabes esquisites, pero al xamon, tando rico, faltaba-y un poco de tastiu pa encumalu, quiciabes y-faltaba un plizquin de grasa, lo mas floxo los tortos de gambes, regulares. Los segundos fueron onde se destapo la cocina clasica, los pexes (les furagañes y'l rei) preparaos al llombu con un poco d'ayu y otro poco aceite, taben mui ricos con material de primera, un pelin menos de fervor(va'n gustos) hubiere-yos meyorau'l tastiu (paro va'n gustos). La cola de pixin taba perfecta y'l magre de coriu a la naranxa(si, yo aconseyobos pexe equi, pero..) taba nel so puntu. Un par de botelles de Terras Gauda 2006, postres (yo les llambionaes nun les prebe, pero'l postre 25 cabudañu tenia una pinta), convidaronnos a los chupitos y'l cava. Calculo que unos 65€ persona. La calida merez que-y faigais una visita si podeis.
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