viernes, 4 de enero de 2008

Los Panchos (Muñera-Llaviana)

Güei ye un dia como cualisquier otru pa falar d'un sitiu pa xintar (anque nestes feches temos toos ya como gochinos dempues de tanta folixa). Nesti tour fartonicu voi falabos d'una parrilla n'un pueblin de Llaviana. Si lo pienses bien, nun tendria na de diferente con otres parrilles, incluso la decoracion nun ye na del otru mundiu, pero tien una cosa, que la verda, pa mi fue una sorpresa total. Entamamos la cena con ensalaes perqui y perlli, tables d'embutios y delles coses normalisimes (riques eso tamien), pero'l platu fuerte fue'l gochu a la estaca. Francamente, corderu si, pero, gochu?. Llevaronnos unos amigos de la zona y hai qu'encargalu'l mesmu dia pola mañana. La verda ye que nun prebara'l gochu asina y dai un toque. Ta perxugosu, perbono, con un tastiu diferente polo menos. Aconseyovos prebalu. El sitiu, como vos dicia, nun ye na del otru mundiu na presencia que tien, pero, mira pa dir unos cuantos dempues de dir de monte y prebar un gochu rico, tampoco vamos ponei falles. Por ciertu nun m'alcuerdu'l preciu, pero nun yera caro. Ah! y cenamos con un vinin normalin de Rioja

1 comentario:

edu dijo...

ye que en llaviana, cómese perbien! muy recomendable tamién la "Casona de Rioseco" sita nel pueblu del mesmu nome, pa diferencialo, ye una casa amarilla al lao de la carretera a mano drecha dirección campu casu. Plato especial: corderu a la estaca! Espectacular!