domingo, 13 de enero de 2008

Pin de la Quinta (El Monti Canales-Uvieu)



Hola, esti chigre de toa la vida, al pie de la caleya nacional 634 ente Uvieu y Grau, merez una entra nel blog, por que? pues porque lu tornaron de chigre a restaurante. Los que teis fartos de ver una ca pinta'n blanco con un lletreru de Coca-cola, pues na, eso acabose. Agora ye una parrilla, bien puesta y pa xintar perbien con toques de güei'n dia, ya se, tareis pensando que que ye eso de "güei'n dia"?. Pues eso ye una bona presentacion de platos y toques distintos a los de les parrilles cotidianes. Vamos entamar col chigre, la parte de riba ta perguapa, colos techos altos y'l toque de la maera nes vigues. Amas, raro, la parrilla ta nesta parte. Dempues na parte baxo tien el bar, un comedorin pa xintaes en grupu y una terracina pa que los guah.es espardan lo que quieran y mas (pena que'l chigre seya de fumaores, pero...). A la hora de xintar, too perbono, cecina endolcando fua con salsina nel platu de vinagre modena Semeya 2), na primera visita taba amesta con dalgo llambion, pero na segunda solo cola vinagre de modena, secretos de gochu ibericu (meyor n'esta primera vegada que na segunda, pero abondo rico), parrilla verdures, chistorra y ensala de pulpu con gambes y pataquines a la panadera (semeya un)y too cola compaña del amigu Elias Mora xoven. Dellos postres que pidieron, cafes, delles copes...alreor de 33€/persona. Un preciu guapu pa una xinta perbona.

1 comentario:

Luis A. Muñiz Antuña dijo...

Mando al cuquiellín a poner un güevín nes vuestru ñerín.
Siempre-y sentí a mio güela una receta mui sabia:
"Val más morrer fartucu que morrer de fame".
Blog prestosu. Un saludín y qu'afinquéis bien el canil.